סיורי יקבים וטעימות יין

קפריסין ידועה בייצור היין שלה. ממצאים ארכיאולוגיים מוכיחים כי ייצור יין באי היה כבר קיים לפני 6000 שנים. גידול הגפן וייצור היין הינם חלק בלתי נפרד מקפריסין משחר ההיסטוריה ועד היום. בקפריסין יש 4 אזורי גידול יין עיקריים הנמצאים תחת פיקוח מחמיר בנוגע לאיכות הגפנים, צפיפות הנטיעה, השקיה, יישון הבקבוק ועוד. אזורי היין בקפריסין נמצאים במערב האי, מחוז פאפוס, צפון מערב האי, מזרח הרי הטרודוס ודרום הרי הטרודוס לכיוון לימסול. היין המקומי Commandaria הינו יין מתוק, טעים וידוע ברחבי העולם. סיור יקבים וטעימות יין מפגיש את המשתתפים עם כפרים ויקבים מקומיים, יצרני יין ואזורי גידול גפנים.

סיורי יקבים וטעימות יין נערכים במקומות שונים על האי, בהתאמה אישית לקבוצה ולאיזור הלינה. הסיורים כוללים עצירות קטנות באתרים היסטוריים תרבותים ובכפרים אותנטיים, כמו כן בחלק מהסיורים אנו משלבים הדרכה באזורי גידול הגפנים. בכל סיור נבקר ב 2-3 יקבי יין ונהנה מ 3-5 טעימות יין בכל יקב ומהמשקה הלאומי, הזיווניה. ניתן לשלב ארוחות צהריים בטברנות אותנטיות מקומיות ולהעצים את חווית הטיול.